dijous, 27 de juliol del 2017

Saltironets...per tu, Judit, perquè el teu somriure encisador i les teves meravelloses històries ens segueixin acompanyant cada nit!


Saltironets és el conte que la Susana Peix va escriure per la Judit.

La Saltironets era una nena que somiava arribar fins a la Lluna per regalar-li els seus contes. Estava convençuda que si saltava prou amunt aconseguiria arribar-hi, per això sempre anava saltironejant a tot arreu i cada nit, abans de posar-se a dormir, s'inventava una nova història...

Saltironets és va editar a l'any 2013 de la col·lecció Ginjoler del Cep i la Nansa amb la col·laboració de l'associació pel foment de la literatura infantil Judit Sendra Garcia. La col·lecció Carambuco cuentos va fer la versió castellana amb el títol Saltarina. La versió en català està adaptat a la Llengua de Signes Catalana i la versió amb castellà està adaptat a la Lengua de Signos Española.

El text és de Susana Peix i les il·lustracions de Jordi Sunyer.

Saltironets s'ha explicat i escenificat a moltes biblioteques i fires infantils de Catalunya. Saltarina s'ha explicat i escenificat a molts llocs de Espanya.
L'han explicat la mateixa autora Susana Peix, Cesca Mestres, Montse Panero, Tirabec entre altres.

L'Estudi de dansa Rosa Marí González i Carme Gatell ens van proposar l'espectacle de fusió de dansa i narració de Saltironets amb la companyia Jove EternDansa i l'autora de conte Susana Peix per la cinquena edició de la Fira Conte va! Va de contes i és va representar el dissabte 13 de maig de 2017 al Teatre Principal amb dos passis amb un gran èxit.

Aquest any per la Festa Major és tornarà a representar el dissabte 29 de juliol a les 18 i 20 hores al Teatre Principal...no us el deixeu perdre.