diumenge, 13 d’agost del 2017

Us recomano per els petits i no tant petits la Col·lecció Cercavila de contes amb text de Susana Peix i il·lustracions de Sebastià Serra editats per el Cep i la Nansa




Diables! és el primer conte de la col·lecció Cercavila, una col·lecció que recollirà tots els balls que surten a les festes majors. Aquest primer es centra en el ball dels diables.

El protagonista, en Cueta, un diable molt petit, va sentir l'olor de sofre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.
Una aventura per conèixer de prop el món dels diables de festa major i descobrir que els diables no fan por!...

Dracs! Totes les bèsties allà reunides es miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Per fi, i coincidint amb el solstici d’estiu, eclosionava. Però, què era aquella bestiola? No tenia escates ni urpes i les seves ales eren diminutes! 

-Sóc en Tro, i sóc un draaac! - va cridar de sobte. Un drac de festa major!...






Gegants! Als gegants i gegantes els agrada molt anar a l’escola, allà aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres son tan petits, que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda, les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se’ls escapen entre els dits, etc.

L'Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a ballar perd l'equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?...





Capgrossos! Aquest any els capgrossos no podran sortir a la cercavila de la Festa Major! Sembla ser que fan massa xivarri i rebombori, que fan tanta gresca que fins i tot els més menuts es perden quan els segueixen. El consell de la Festa Major els hi ha concedit tres dies per trobar la solució. Aconseguiran arreglar aquest guirigall i formar part de la cercavila? Una aventura per conèixer de prop el món dels capgrossos de Festa Major i descobrir que són els més divertits de tots...







Mulasses! La mulassa té un gran somni: sortir a la cercavila de la Festa Major! Però té un problema: no salta com els diables, no és alta com els gegants, no treu foc pels queixals com els dracs ni balla com els capgrossos! Com aconseguirá, doncs, fer-se un lloc al cercavila?

Una aventura per conèixer de prop el món de les mulasses i descobrir que són les millors balladores del món!...







De moment són aquests els cinc contes que han sortit de la cercavila, cada any han surt un i aquest any excepcionalment n'han sortit dos.

Us el recomano per els més petits ja que més a més del conte inclou un quadern d'activitats amb el qual els nens podran aprendre paraules del diccionari sobre cada personatge, aprendre una mica del món d'aquests personatges, el llibre també porta un apartat per pintar i fer manualitats.

Felicitar a els amics de l'editorial El Cep i la Nansa per aquesta gran iniciativa per donar a conèixer els personatges de la cercavila de les festes majors de Catalunya. 
Felicitar a l'autora dels contes Susana Peix que cada conte ens encanta i al Sebastià Serra amb les seves magnífiques il·lustracions. 
Vaig tenir l'honor de col·laborar amb el conte Gegants!

Us ensenyo les dedicatòries que els autors m'han fet de cada conte, falta el de mulasses que encara no les tinc.


Susana i Sebastià amb el nou conte Mulasses

4 comentaris:

  1. Preciós! Moltes gràcies per l'entrada... Va ser tot un honor que col·laboressis en el conte de gegants!
    Mil petons!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Susana i per molts anys podeu fer somiar els més petits creant nous contes!

    Una forta abraçada!

    jaume

    ResponElimina
  3. Han fet punts dels contes ?
    La veritat és que les il·lustracions són molt maques.
    Una abraçada
    IRATI

    ResponElimina
  4. Irati no hi han punts d'aquesta col·lecció!...les il·lustracions són fantàstiques!

    una abraçada
    jaume

    ResponElimina